wk-33-voorstellen-wijbrand-jan

Als je een training gaat volgen is het prettig om je trainer te kennen. Gisteren stelde ik mijn samenwerkingspartner Karlijn aan jullie voor. Hier volgt mijn eigen verhaal!

Mensen helpen, het verschil maken en kwartjes zien vallen is het leukste dat er is. Inmiddels draai ik meer dan 20 jaar mee in het infravak, en tijdens het werk word ik omringd door techneuten. Het is algemeen bekend dat technische mensen vaak een focus hebben op techniek en minder op communicatie, ofwel: ze kunnen soms best bot en direct overkomen of op zijn minst (om een positievere kwalificatie te gebruiken) eigenwijs.

Interactie tussen mensen heeft mij altijd beziggehouden: tijdens overleggen, het zoeken van oplossingen, het winnen van een tender, het realiseren van een project.

Er gebeurt zoveel tijdens die ‘communicatie’. Anders gezegd: vaak ís er helemaal geen communicatie. Zoals iemand het wel eens noemde lucht verplaatsen…In ieder geval wordt niet altijd dezelfde taal gesproken. Hier is nog een wereld te winnen. Je kunt toch gaan voor de Win-Win? Maar dat is tijdens projecten en teamsessies vaak totaal niet aan de orde, en dat is best wel apart. En hoe leuk is het om altijd te gaan voor de Win-Win.

Meermalen zag ik dat tijdens trainingen een kunstje wordt geleerd en vervolgens weer vergeten. Karlijn Vrolijk ontwikkelde daarentegen een training die direct rendement geeft. Het herkennen van je werkfocus en die van anderen geeft direct resultaat, minder stress, meer begrip en plezierige gesprekken, efficiëntere overleggen en vooral minder werkdruk. Dat is de reden dat ik de training graag ook in het noorden wil aanbieden. Win-Win is toch iets dat iedereen wil?

Contact

Start typing and press Enter to search