wk-33-voorstellen-karlijn

Als je een training gaat volgen is het prettig om je trainer te kennen, daarom stel ik vandaag mijn samenwerkingspartner Karlijn aan jullie voor. Morgen volgt mijn eigen verhaal!

Wat ik tof vind aan mijn vak?
Het geeft mij een kick om de logica van communicatie over te brengen. Met kennis van communicatie, blijkt enorm veel voorspelbaar en beïnvloedbaar te zijn. Door een kleine wijziging in jouw communicatie kun je daardoor veel meer grip krijgen op de sfeer en de resultaten van jouw gesprekken.

Ik heb veel training gegeven in de techniek. Veel deelnemers dachten dat communicatie iets vaags en onvoorspelbaars is. Als ik vertel dat communicatie net wiskunde is, dan vinden ze het ineens veel aantrekkelijker om er meer van te weten. Ik geniet van de kwartjes die vallen en de resultaten die deelnemers daarmee boeken.

Hoe deze training ontstaan is?
Bij veel trainingen over teamrollen en persoonlijkheidstypen, leer je de kenmerken, kwaliteiten en valkuilen van mensen. Ik heb een hekel aan mensen in hokjes stoppen en daarbij nog belangrijker: ik miste de echte oplossing.

Ooit had ik een directeur die mij werkelijk tot wanhoop dreef. Tijdens een training bleek dat ik briljant was in het uitlokken van precies die reacties, die ik met man en macht wilde voorkomen. Ik drukte op al zijn ‘rode knoppen’. Ik was blij met het inzicht, maar gefrustreerd dat ik nog geen oplossing had. Die moest er zijn.

Ik ging op zoek naar de oplossing, het liefst praktisch en direct toepasbaar, want daar houd ik van. Ik was het meest geïntrigeerd door de indeling in verschil in focus: positie, prestatie, prestatie. Ik ben gaan luisteren, observeren en mensen gaan interviewen, Ik ontdekte dat mensen met een andere voorkeur in focus dezelfde uitspraken en gedragingen totaal anders interpreteren. Dat werd dé aanvulling. Ik kwam erachter dat dynamieken tussen mensen met een andere voorkeursfocus voorspelbaar en beïnvloedbaar zijn.

Ik ontwikkelde vervolgens het vertaalwoordenboek van de misinterpretaties en de handleiding per focus. Toen ben ik gaan oefenen, ik ervoer het als het leren spreken van een vreemde taal. Toen ik het meer en meer onder de knie had, ontdekte ik dat ik de mensen die ik eerder het liefst vermeed, leuk begon te vinden. Sterker nog: ik had juist deze mensen graag als opdrachtgever of samenwerkingspartner. Ik wilde mijn ervaringen heel graag delen met anderen en ontwikkelde de training ‘Herken je  de werkfocus’.

De kwartjes die vallen tijdens de training en de resultaten die deelnemers na een korte training boeken, dat is echt gaaf, Ik krijg regelmatig enthousiaste mails met geboekte successen. Daar doe ik het voor. Het meest bijzondere.
Een manager vertelde me, dat de effecten van 1 dag training verschil in focus: positie/prestatie/relatie, die ik daar 2 jaar geleden gaf, nog steeds merkbaar zijn in het team. De taal van de training wordt nog dagelijks gesproken. Dat is echt uniek voor een training. Daar kon ik vroeger alleen van dromen en is nu realiteit geworden. Dat vind ik kicken.

Contact

Start typing and press Enter to search